vakantiehuis 't Huusken

Omgeving

 

Ons vakantiehuis is prachtig gelegen in het buitengebied van Winterswijk, in de buurtschap Ratum. Het ligt vrij en landelijk op een eigen stuk grond (particuliere vakantiewoning). Het heeft een ruim gazon met terras, voorzien van tuinmeubels. Een heerlijke plek om niets te hoeven en bijvoorbeeld te lezen en te ontspannen. Het is een plek waar het 's nachts nog donker en stil wordt.

 

Verscholen in het Achterhoekse coulisselandschap (afwisselend bos en cultuurgronden) is het een fantastische uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten. Het Winterswijks buitengebied is aangewezen als nationaal landschap en is één van de mooiste gebieden in Nederland. Grote natuurterreinen in de omgeving zijn het Korenburgerveen, Bekendelle, Zwillbrocker Venn en de Steengroeve. Al met al een ideale omgeving voor de fietser, wandelaar en natuurliefhebber. Er worden diverse fiets- en wandelroutes aangegeven rond Winterswijk en door de Achterhoek, waaronder de Flamingoroute  en  "Het Kommiezenpad". Het voert de wandelaar mee over oude smokkelpaden aan weerszijden van de grens.

 

Op loopafstand van 't Huusken is een boerderij-terras waar u heerlijk kunt genieten van een kop koffie, thee, frisdrank, diverse soorten ijs en eigengemaakte appel- of kruidcake.

 

De Duitse grens ligt op 1 kilometer afstand en de Duitse plaatsen Bocholt en Vreden zijn een bezoek waard. Houdt u van winkelen en lekker eten? Rondom de Kerst is het extra gezellig in Duitsland. In Bocholt is tevens een tropisch zwembad.

 

Winterswijk heeft een groot en gezellig winkelcentrum waar twee maal per week een warenmarkt is. Elke laatste zondag van de maand zijn de winkels geopend en op vrijdagavond is er koopavond tot 21.00 uur. Restaurants, terrasjes, bioscoop, musea... .Als tip raden we u aan om een bezoekje te brengen aan museum Villa Mondriaan. Winterswijk beschikt over een een grote recreatieplas "het Hilgelo", een strandbad met lodge en een nieuwe aangelegde golfbaan. Uiteraard is Winterswijk ook bekend vanwege Europa's grootste en voordeligste vrijetijdsmarkt Obelink. 

 

Bovendien kunt u in Winterswijk overal gratis parkeren. De blauwe parkeerschijf is voldoende.

 

Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook even kijken bij de rubriek LINKS op deze site,

 

 

vakantiehuis achterhoek https://www.huusken.nl